Graffitireiniging

Hoewel sommige mensen graffiti als een vorm van kunst zien, zijn de meeste mensen niet blij met een ‘muurtekening’ op hun gevel. Wij kunnen de graffiti op uw gevel vakkundig verwijderen. Wij reinigen uw gevel door middel van hoge druk. Hierbij maken we gebruik van water en een chemisch reinigingsmiddel. Dit chemische reinigingsmiddel weekt de verfdelen los van de gevel, waardoor uw gevel weer ‘kunstwerkvrij’ is.

Het reinigen met een chemisch middel is de meest gebruikte methode om uw gevel van graffiti te ontdoen. Ook kunnen we het Torbosysteem toepassen om de graffiti te verwijderen.

Als u verwacht dat uw gevel vaker door graffiti vervuild zal raken dan raden wij u aan om na het reinigen een anti-graffitilaag op uw gevel aan te brengen. Eventuele nieuwe graffiti kunnen we dan eenvoudig met heet water onder hoge druk verwijderen.

Anti-graffiti coatingsystemen bestaan uit een beschermingslaag en één of meerdere reinigingsmiddelen. Deze laag voorkomt dat de verf van een nieuwe graffitilaag zich niet aan de gevel kan hechten en niet in de voegen kan dringen. Hierdoor kunnen wij nieuwe graffiti verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen.

Er zijn drie soorten anti-graffiti coatingsystemen:

  • Zelfopofferende systemen
  • Semipermanente systemen
  • Permanente systemen

Zelfopofferende systemen

De zelfopofferende systemen worden volledig verwijderd als wij uw gevel van graffiti ontdoen. Direct na het reinigen van de graffiti moeten wij een nieuwe anti-graffitilaag opbrengen.

Semipermanente systemen

De semipermanente systemen bestaan uit een permanente grondlaag en een zelfopofferende toplaag. Bij reiniging lost de toplaag op, maar blijft de grondlaag achter. Direct na reiniging hoeven wij dus alleen een zelfopofferende toplaag aan te brengen.

Permanente systemen

Bij het permanente systeem wordt een anti-graffitilaag aangebracht, die op de gevel achterblijft als de aangebrachte graffiti wordt verwijderd. Wij hoeven dus geen nieuwe anti-graffitilaag aan te brengen als wij uw gevel reinigen.

N

Meer dan 45 jaar ervaring in schoonmaak

Professionele schoonmaakdiensten

Het schoonmaakbedrijf in Oss en omstreken

Offerte aanvragen?

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan!